با افزایش روز افزون جمعیت ضرورت افزایش ساخت و ساز برای تامین نیازهای بشر نیز افزایش می یابد. در این میان برخی از زمین ها ظرفیت باربری کافی را برای تحمل سازه ندارند. جایگزینی خاک از منطقه ای به منطقه دیگر نیز روشی هزینه بر خواهد بود به همین دلیل می توان وابسته به نوع پروژه و همچنین نوع منطقه از روش های مختلف بهسازی و تثبیت خاک بهره گرفت. این روش ها توسط مهندسین و کارشناسان تشخیص و ارائه می شوند. یکی از روش های تثبیت خاک استفاده از مصالح ژئوسل است.
با پیشرفت های صورت گرفته در تولید محصولات زمین پارچه ای، استفاده از این محصولات افزایش چشمگیری داشته است. در بین این محصولات، ژئوسل به سبب محصورکنندگی مناسب سنگ دانه ها ناشی از هندسه سهبعدی باعث افزایش سختی مصالح سنگدانه ای می شود. ژئوسل ها مصالحی سبک وزن و با چگالی بالا از جنس پلی اتیلن هستند که به منظور بهسازی خاک در زمین های سست، پایدارسازی دامنه های شیب دار و کاهش پیامدهای زیست محیطی ناشی از لغزش زمین و کنترل فرسایش خاک مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه این شبکه های لانه زنبوری پلی اتیلنی به همراه خاک گیاه کاری شده جایگزین سازه های نگهدارنده فولادی و بتنی قدیمی شده اند. این جایگزینی علاوه بر بهبود جلوه های بصری مزیت هایی از جمله کاهش هزینه ساخت، دوام بیشتر، افزایش عمر بهره برداری و سازگاری با محیط زیست را در پی داشته است.
ویژگی های شاخص مصالح سبک وزن ژئوسل
ژئوسل ها ویژگی هایی دارند که استفاده از آن ها را در میان سایر سیستم های نگهدارنده ممتاز می سازد، از این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم فرسایش و زنگ زدگی
- حجم پایین در شرایط انبساط
- دوام و مقاومت بالا در برابر تجزیه شیمیایی و بیولوژیکی
- نفوذپذیری بالا و مقاومت کششی
- سازگار با محیط زیست
مزایایی که ژئوسل ها را محبوب می سازند
شبکه سبک ژئوسل یک راه حل مطمئن جهت تسلیح و کنترل فرسایش خاک است. در زیر به مزایای این محصول به اختصار اشاره می شود.
- نصب این سیستم مدت زمان ساخت را کاهش می دهد.
- این روش کاملا بهینه و مقرون به صرفه است.
- ساختاری آکاردئونی (فنری و قابل باز و بسته شدن) و در نتیجه تسهیل در حمل و نقل
- ساختاری منعطف و سبک
- این محصولات در شیب های تند و همچنین در زمین های لجنی و سست نیز قابل نصب می باشند.
- ایجاد زهکشی مناسب
کاربرد های متعدد ژئوسل ها در پروژه های عمرانی
- تحکیم بستر لندفیل ها
- تثبیت دیواره های نگهدارنده
- 3. تحکیم و تثبیت در دیواره های سدها
- تحکیم بستر کانال ها و مسیل ها
- سیل بندها
- پایداری شیب های تند
- تحکیم و تثبیت بستر حوضچه های تخلیه فاضلاب
- پایداری زمین های سست باتلاقی
- راه آهن
- مسلح سازی دیوارههای شیب دار کنار جادهها
- مسلح سازی لایه اساس در راه سازی جاده ها
ساختار تشکیل دهنده و عملکرد اصلی ژئوسل ها
ژئوسلها از سلولهایی لوزی شکل که در مجاور هم قرار گرفته اند تشکیل شده اند که با نوارهایی از جنس مواد مرکب مصنوعی به صورت قالبی درست میشوند. عملکرد اصلی این سیستم، تثبیت خاک با دیگر مواد سست در جای خود است. این شبکه لانه زنبوری یا لوزی شکل با پر شدن از خاک، شن، بتن یا مصالح دیگر، استحکام و صلبیت کافی جهت شیبها، ترانشهها و دیوارها را دربرابر فرسایش و لغزش ایجاد میکنند. ژئوسل ها در دو نوع صاف و سوراخ دار تولید می شوند. از نوع سوراخ دار برای هدایت آب های احتمالی موجود در سطوح استفاده می شود.
ما در شرکت آرین خاک آماده ارائه محصولات و همچنین مشاوره در تشخیص بهینه و مناسب ترین روش و برای پایدارسازی پروژه شما هستیم.